Podcast Criza facturilor la energie: Chiar vom plăti mai puțin? Dumitru Chisăliță: „Pe autostrada liberalizării, România circulă cu căruța”

Data actualizării: Data publicării:
contor de energie electrica
Criza facturilor la energie: Chiar vom plăti mai puțin? Dumitru Chisăliță: „Pe autostrada liberalizării, România circulă cu căruța”

Cât de probabilă e o nouă criză a energiei, iarna viitoare? Răspunde în această ediție Digi Context Dumitru Chisăliță, președinte al Asociației Energia Inteligentă.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Statul intervine în regim de urgență pe piața energiei, după ce însuși ministrul de finanțe recunoștea că politicile locale de liberalizare au reprezentat un eșec.

Două ordonanțe recente au legiferat recalcularea facturilor emise greșit pînă acum și au instituit o schemă nouă de compensare - prețurile pentru curent și gaze naturale nu vor putea depăși un anumit nivel.

S-au majorat, de asemenea, plafoanele de consum până la care cetățenii pot beneficia de înlesniri la plată. Însă deciziile adoptate săptămâna aceasta au termen limitat de aplicare: lunile februarie și martie.

Chiar vom plăti mai puțin la întreținere? Au ceva de câștigat micile firme care se plângeau că riscă falimentul? Cât de probabilă e o nouă criză a energiei, iarna viitoare? Sunt întrebări la care primim răspunsuri în această ediție Digi Context realizată de Filip Standavid, de la Dumitru Chisăliță, președinte al Asociației Energia Inteligentă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast