Podcast Cum au testat hackerii pro-ruși securitatea cibernetică a României în weekendul de 1 mai. Ce urmează?

Data publicării:
cyber security, web development and work in IT concept
Cum au testat hackerii pro-ruși securitatea cibernetică a României în weekendul de 1 mai. Ce urmează?

Dan Cîmpean, directorul Directoratului National de Securitate Cibernetică, explică cât de vulnerabile sunt instituțiile de la noi în fața atacurilor cibernetice.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Un val de atacuri cibernetice asupra siteurilor guvernamentale și private de la noi în ultimele zile. Atacurile au fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetică ‘Killnet’ – apropiată moscovei, pe un canal de comunicare de pe Telegram și sunt justificate de aceștia prin faptul că România sprijină Ucraina în conflictul militar cu Rusia. Siteurile unor aeroporturi benzinarii, bănci sau instituțiile publice au fost bombardate cu accesari – multe într-un timp foarte scurt – ceea ce le-a și doborât.

Un român care i-a ajutat pe hackerii pro-ruși a fost prins în Marea Britanie. Hackerii au ameninţat că vor ataca aproape 300 de site-uri din România, pe listă fiind mai multe ministere, partide, redacţii de presă, instituţii publice, site-uri de turism şi hoteluri.

E o componentă a războiului din apropierea granițelor noastre. Cât de vulnerabile sunt instituțiile de la noi în fața acestor atacuri, mai ales dacă ele ar putea să crească în intensitate: adica e doar începutul? Cum lansează hackerii atacurile, ce reușesc, cine îi ajută și mai ales cum își fac treaba instituțiile de la noi pentru a le combate. Răspunde în această ediție DigiContext realizată de Cătălin Nunu, podcastul Digi24.ro, Dan Cîmpean, directorul DNSC – Directoratul National de Securitate Cibernetică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast