Podcast De ce românii acceptă greu să salveze viețile semenilor lor. Doctorul Horațiu Moldovan: „Transplantul de la animale este viitorul”

Data publicării:
Sală de intervenții chirurgicale
De ce românii acceptă greu să salveze viețile semenilor lor. Doctorul Horațiu Moldovan: „Transplantul de la animale este viitorul”

În această ediție Digi Context, profesorul și doctorul Horațiu Moldovan, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară și Transplant de la Spitalul de Urgență Floreasca, explică cum a început transplantul de cord în România și de ce viitorul în acest...

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

 

Transplantul este încă un subiect tabu în România, dar de multe ori singura șansă la viață a multor pacienți este ca o familie care a suferit pierderea unei persoane dragi să își dea acordul pentru prelevarea de organe. De exemplu, inima unui pacient decedat să bată în pieptul altui om. Este o decizie foarte grea, pe care multe familii nu înțeleg de ce ar trebui să o ia, chiar dacă asta înseamnă salvarea unui bolnav.

La Spitalul Floreasca a reînceput, după 5 ani, transplantul de cord, iar viitorul în acest domeniu este transplantul de la animalele transgenice. Asta înseamnă că am putea avea o resursă inepuizabilă de organe pentru pacienții care au nevoie de transplant. Cum este posibil acest lucru și cum a început transplantul de cord în țara noastră ne povestește în această ediție Digi Context realizată de Carla Tănasie, profesorul și doctorul Horațiu Moldovan, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară și Transplant de la Spitalul de Urgență Floreasca. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast