Podcast Dezindustrializare prin „eco-terorism" cu supă de roșii. Ce mesaje vor să transmită activiștii de mediu

Data publicării:
activists with their hands glued to the wall under Vincent van Gogh's "Sunflowers" after throwing tomato soup on the painting at the National Gallery in central London
Dezindustrializare prin „eco-terorism" cu supă de roșii. Ce mesaje vor să transmită activiștii de mediu

Vlad Babenco, președintele Asociației Ghizilor și Managerilor Culturali din București, explică dacă au ceva în comun Monet, Van Gogh sau statuile de la Madame Tussauds cu protestul unor activiști de mediu. 

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Dezindustrializare prin acte de „eco-terorism", un lanț de evenimente - atacuri cu mancare pe opere de artă, cu vopsea în benzinării sau spre vitrinele unor branduri de lux - au atras atenția în ultima perioadă spre o organizație declarat non violentă și care luptă pentru oprirea producției și utilizării de combustibili fosili. 

Dar ce au Monet, Van Gogh sau statuile de la Madame Tussauds, în comun cu protestul unor activiști. 

Cel mai recent exemplu, două activiste pentru mediu s-au lipit de stâlpii pe care era montat un schelet de dinozaur de la Muzeul de Istorie Naturală din Berlin. 

"Trebuie să acționăm dacă nu vrem să avem aceeași soartă", a fost mesajul lor. Polițiștii chemați le-au dezlipit pe cele două femei și le-au luat în arest. Muzeul a depus o plângere penală. 

Alte acțiuni controversate din ultima vreme ale activiștilor pentru climă au fost să arunce cu piure de roșii sau cartofi în picturi celebre și cu tort în statuia de ceară a regelui Charles. 

Vlad Babenco, președintele Asociației Ghizilor și Managerilor Culturali din București, este invitatul acestei ediții Digi Context.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast