Podcast Dramele copiilor care pică în provocările internetului. Cum îi ferim pe cei mici de pericolele din online

Data publicării:
Hacker care tastează la un laptop.
Dramele copiilor care pică în provocările internetului. Cum îi ferim pe cei mici de pericolele din online

Alin Chiriac, președintele Adfaber, explică cum îi ferim pe copii de pericolele internetului.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Vrem sau nu vrem, copiii sunt expuşi la vârste din ce în ce mai mici gadgeturilor, majoritatea dintre ele conectate la internet. 

Nu e un lucru rău, doar că, pe măsură ce tehnologia e din ce în ce mai prezentă în viaţa lor, cresc şi ameninţările la care ne expunem copiii, iar daunele pot fi psihice sau chiar fizice. 

"Bărbat arestat în România, după ce i-a cerut unei fetiţe de 8 ani fotografii pornografice pe Facebook. Copila de 8 ani avea cont pe reţeaua de socializare pentru şcoală, au spus părinţii". "Mii de comentarii sexuale pe contul de Instagram al unei fetițe de 10 ani, încurajată de părinți să strângă „followeri” - iată două știri la îndemână, după o singură căutare de Google, despre expunerea minorilor la pericolele internetului. 

Dar abuzul de natură sexuală nu este singurul pericol, bullying, jocuri de noroc și câte altele. Cum ar trebui să funcţioneze controlul parental pe internet. 

Cum supraveghem copiii? Dar şi când, cum şi cât ar trebui să îi lăsăm să navigheze? Cum îi ferim de pericolele internetului? Iată întrebările la care răspunde în această ediție Digi Context, Alin Chiriac - președintele Adfaber, inițiatori ai proiectului Eroii Internetului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast