Podcast Drogurile nu au fost niciodată atât de accesibile. Ce fac agențiile responsabile

Data actualizării: Data publicării:
cocaina
Drogurile nu au fost niciodată atât de accesibile. Ce fac agențiile responsabile

Carmen Oprea, psiholog specialist în adicții și care lucrează în cadrul Agenției Naționale Antidrog, explică ce fac agențiile de la noi pentru a ține sub control fenomenul traficului de droguri.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Problema consumul de droguri în rândul tinerilor a revenit în atenția noastră după incidentul tragic în care un tânăr de 25 de ani, participant la un festival de muzică din Capitală a murit. Vârsta medie de debut a consumul de substanțe interzise a scăzut șocant de mult, sunt tineri la 13 ani care deja dezvoltă dependență. Polițiștii constată că numărul şoferilor care conduc sub influenţa substanţelor interzise a crescut alarmant în ultimul timp.

La o singura razie, după o noapte în cluburile de la mare, aproape unul din zece șoferi controlati era găsit cu vreo formă de stupefiante consumată. Urmează noi evenimente de anvergură, cluburile de weekend sunt din nou pline și libere de restricții după doi ani de pandemie iar cu războiul din Ucraina rutele de trafic s-au modificat. Drogurile consacrate nu au fost niciodată atât de accesibile.

Exista consum doar ocazional, ceea ce invocă cei mai mulți dintre cei prinși sau e cale sigură spre adicție? Ce pot face părinții și ce se întâmplă în școli? Și, în general, ce fac agențiile de la noi pentru a ține sub control fenomenul? Sunt întrebări la care răspunde în această ediție DigiContext, podcastul digi24.ro  - Carmen Oprea, psiholog specialist în adicții și care lucrează în cadrul Agenției Naționale Antidrog încă din 2005.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast