Podcast Greșelile care duc la obezitate. „Fructele au fost înlocuite cu dulciurile, iar varietatea de legume, cu cartoful și făinoasele”

Data actualizării: Data publicării:
Man holding a big hamburger
Greșelile care duc la obezitate. „Fructele au fost înlocuite cu dulciurile, iar varietatea de legume, cu cartoful și făinoasele”

Medicul endocrinolog Bogdan Pascu explică în podcastul realizat de Carla Tănasie greșelile pe care le facem și în urma cărora mulți copii, dar și adulți ajung supraponderali sau obezi.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Medicul endocrinolog Bogdan Pascu explică în podcastul realizat de Carla Tănasie greșelile pe care le facem și în urma cărora mulți copii, dar și adulți ajung supraponderali sau obezi. Dacă noi medicii nu facem ceva, vor ajunge adulți care vor suferi de această boală. Principala provocare a unui părinte e să reintroducă legumele în viața copilului”, spune dr. Bogdan Pascu. 

Somnul este un alt element important. Dacă nu facem activitate fizică, această energie se înmagazinează, se depune. Sedentarismul combinat cu un comportament diferit de somn, copiii dorm tot mai târziu. Aud povesti cu copii care dorm la 1/2 noaptea”, mai spune Bogdan Pascu. 

Medicul a suferit de obezitate și povestește experiența de a ajunge normoponderal. Avea 35 de kg în plus. De 25 de ani nu mă mă mai ating de făinoase. Am eliminat complet cartoful, dulciurile și sucurile. Și fac mișcare zilnic”, subliniază acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast