Podcast O lună de război. Cât mai rezistă Ucraina?

Data actualizării: Data publicării:
Dnipro, Ukraine Mar 11, 2022: road, neighborhood, factory, rocket, houses, car, bomb, shooting, metro, people,
O lună de război. Cât mai rezistă Ucraina?

Ziaristul ucrainean de etnie română Marin Gherman povestește, într-un dialog cu Filip Standavid, cât de complicată e viața de refugiat în România.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

O lună de război rezumată într-o imagine: un centru comercial din orașul ucrainean Mariupol distrus în întregime, cu un bloc foarte înalt, gol-goluț, fără nici o fereastră rămasă întreagă în spate: clădirea e mânjită cu un soi de cenușă, intens neagră, dar la nivelul solului încă mai circulă o mașină-două și mai vezi trecând câțiva oameni.

Aproape zece milioane de oameni și-au abandonat locuințele din cauza războiului: șase milioane și jumătate s-au pus la adăpost pe teritoriul Ucrainei, peste trei milioane și trei sute de mii se află deja în alte țări.

Printre aceștia - ziaristul ucrainean de etnie română Marin Gherman, membru al Consiliului Național al Românilor din Ucraina.

Cât de complicată e viața de refugiat în România? Cât mai poate dura rezistența ucraineană? Și ce ar reprezenta o victorie a Ucrainei pentru întreaga Uniune Europeană? Marin Gherman este invitatul lui Filip Standavid la podcasturile Digi Context.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast