Podcast Să punem ordine între generații. Ce este răzvrătirea anti-carieră

Data actualizării: Data publicării:
oameni pe strada cu biciclete si pe jos
Să punem ordine între generații. Ce este răzvrătirea anti-carieră

Sociologul Antonio Amuza explică, într-o ediție Digi Context realizată de Cătălin Nunu, ce înseamnă răzvărtira împotriva ideii de „a munci”.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Sa facem ordine între generatii sau mai degrabă cum arată România generațiilor. X, Y, Z, Alpha? Toate strâng mentalități, percepții noi și atitudini despre ce înseamnă raportul personal față de angajatori și muncă, față de viitor, ideea de a întemeia o familie, simțul proprietății, politică, implicare civică și multe altele. 

Spune-mi din ce generație ești, ca să-ți spun cum muncești. Fie că vorbim de Baby Boomers, sau X,Y și Z, cele 4 generații active de pe piața muncii, fiecare dintre ele este caracterizată de valori, ambiții și stiluri de lucru diferite.

Recent, într-o mișcare pe mai multe platforme online, a apărut un trend generat de tineri care încearcă să combată ideea de muncă pentru carieră și succes cu orice preț. S-a rostogolit rapid și e practic o formă de răzvrătire față de un ritm de viață mult prea accelerat, și care nu e țintit pe a trăi. Este deci, o răzvărtire împotriva idee de a munci”? Care sunt tiparele acestor generații? unde apare conflictul dacă există unul? 

Se reconfigurează preocupările acestor generații? Sunt întrebări la care răspunde în această ediție DigiContext, sociologul Antonio Amuza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast