Podcast Sănătatea mintală, un domeniu aproape inexistent în România. „Autoritățile nu își leagă discursul public de acești pacienți”

Data actualizării: Data publicării:
PSYCHIATRIC HOSPITAL
Sănătatea mintală, un domeniu aproape inexistent în România. „Autoritățile nu își leagă discursul public de acești pacienți”

Psihiatrul Adrian Pătrățanu vorbește cu jurnalista Carla Tănasie despre realitatea pacienților cu boli psihice și modul în care sunt tratați. 

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Un pacient psihiatric își omoară familia, iar autoritățile din România sunt fără reacție. Este cazul crimei din Argeș. De puține ori auzim guvernanții vorbind pe această temă. 

Psihiatrul Adrian Pătrățanu vorbește cu jurnalista Carla Tănasie despre realitatea acestor pacienți și modul în care sunt tratați. 

„Statul face mai nimic pentru ei. În România nu sunt măsuri care să urmărească un pacient psihiatric. Majoritatea se transformă într-o internare după care ești dat afară pe poarta spitalului cu un bilet de externare, pe care poate îl aruncă la gunoi. Dacă pacientul are noroc de o familie care să-l ajute  e posibil să urmeze tratament și terapii complementare , care să-l mențină în activitate. Pacientul psihiatric nu e un pion care trebui aruncat”, spune psihiatrul Adrian Pătrățanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast