Podcast Vă ordon pace! Noaptea care a adus războiul în coasta Europei

Data publicării:
explozie in Kiev
Vă ordon pace! Noaptea care a adus războiul în coasta Europei

Ce e de știut despre ultimele zile în care nu a mai fost pace în această parte a Europei și spre ce direcție de îndreaptă criza Ucraina-Rusia cu Cristina Cileacu, jurnalist Digi24, realizator Pașaport Diplomatic. 

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Pacea cu forţa a lui Vladimir Putin, înseamnă sute de morţi - ucrainiei şi ruşi şi încă un pas spre o criză umanitară. Sub ameninţarea unui val de restricţii care vizează puterea de la Moscova, preşedintele Ucrainei spune că ţara sa e singură şi cere ajutor. Înregistrarea audio cu ultimele cuvinte ale polițiștilor ucraineni bombardați pe Insula Șerpilor dă fiori: este una dintre poveştile cu eroi din ultimele 24 de ore de război.

Pasul pe care armata rusă l-a făcut pe această insulă i-a adus la sub 50 de kilometri de ţărmurile româniei. Sancţiuni dar cu prudenţă - Rusia nu va fi deconectată de la sistemul interbancar SWIFT, iar ţările europene sunt divizate în privința eliminării Moscovei din sistemul global de plăți. La frontierele noastre, număr dublu faţă de o zi normală în trecerile de pe graniţa cu Ucraina. Milioane de ucrainieni după o noapte albă s-au trezit în faţa deciziei de a-şi alimenta maşinile pentru a părăsi ţara.

Ce e de știut despre ultimele două zile în care nu a mai fost pace în această parte a Europei și spre ce direcție de îndreaptă criza Ucraina-Rusia cu Cristina Cileacu, jurnalist Digi24, realizator Pașaport Diplomatic. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast