Podcast Zgomotul din extreme acoperă eșecul partidelor tradiționale în fața crizelor

Data publicării:
profimedia-0725308383
Zgomotul din extreme acoperă eșecul partidelor tradiționale în fața crizelor

Giorgia Meloni și partidul ei - Fraţii Italiei s-au clasat pe primul loc la alegerile legislative și a revendicat conducerea următorului Guvern al Italiei. Cătălin Nunu și Cristina Cileacu explică această victorie.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Alegeri generale în Italia și sunt primele ale căror rezultate sunt pe cale să instaleze drept prima femeie prim-ministru al Italiei, ce va conduce cel mai de extremă dreapta guvern de după epoca fascistă a lui Mussolini. 

Giorgia Meloni și partidul ei - Fraţii Italiei s-au clasat pe primul loc la alegerile legislative și a revendicat conducerea următorului Guvern. 

Revine în politica mare și Silvio Berlusconi. Acest seism vine la două săptămâni după cel din Suedia unde în Guvern a ajuns o formaţiune cu rădăcini neo-naziste. 

Îngrijorător acest curent pe măsură ce Europa intră într-o iarnă probabil dominată de preţurile ridicate la energie şi de răspunsul la agresiunea rusă din Ucraina. 

Ce efecte va avea acest vot asupra uneia dintre cele mai mari comunități de români din diaspora, pe care și partidele de la noi au crescut și se vor baza la alegerile viitoare? 

Rezultate precum cele din Italia s-ar putea vedea și în alte țări europene în timp ce partidele tradiționale eșuează să gestioneze crizele europei. Un grup de partide antisistem în diverse guverne ar putea bloca la vot deciziile majore din Europa. Cristina Cileacu, jurnalist Digi24, realizator pașaport diplomatic este invatata acestei ediții Digi Context, podcastul Digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast