Papperger, Rheinmetall: Europa are nevoie de un consorțiu în domeniul armamentului pentru a face față rivalilor americani

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
director Rheinmetall
Armin Papperger, directorul Rheinmetall. sursa: profimediaimages.ro/

Directorul general de la Rheinmetall, Armin Papperger a lansat ideea înfiinţării unui consorţiu european în domeniul armamentului, care să poată concura mai bine cu rivalii americani, relatează Reuters.

Rheinmetall, unul din principalii beneficiar ai creşterii cheltuielilor cu apărarea după invazia rusească din Ucraina, se aşteaptă la venituri record de peste 10 miliarde de euro în acest an precum şi la un carnet de comenzi cu o valoare de 60 de miliarde de euro.

"Vrem să devenim un jucător global şi în prezent putem face asta graţie fluxului nostru bun de numerar", a declarat Armin Papperger.

Grupul Rheinmetall, prin vocea lui Papperger, vrea înfiinţarea unui mare consorţiu de companii europene din sectorul apărării.

"Cred că ar fi logic să înfiinţăm un consorţiu european cu o cifră de afaceri de 30-35 de miliarde de euro astfel încât să putem concura cu americanii. Asta e cu siguranţă posibil", a spus Papperger.

Directorul Rheinmetall a menţionat alţi mari jucători din Europa precum grupul italian Leonardo şi grupul KNDS din Franţa, dar nu a oferit indicii cu privire la existenţa unor discuţii certe cu privire la înfiinţarea unui posibil consorţiu pe viitor.