Consiliul Concurenței răspunde prompt șefului guvernului: Din datele noastre, s-au ieftinit detergenții

Ionuț Tudorică Data publicării: Data actualizării:
bogdan chiritoiu
Foto: Profimedia

Șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a răspuns azi la o conferință premierului Marcel Ciolacu, preocupat de creșterea prețului detergenților: au scăzut prețurile.

Prețurile la detergenți au scăzut, după ce Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe acest domeniu, spune președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

"Din datele noastre actuale, prețurile detergenților au scăzut", a declarat azi Chirițoiu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent, în ședință de Guvern, că va exista un control al Consiliului Concurenței pe piața detergenților din cauza creșterii „total nejustificate a prețurilor”.

„Va exista un control asupra pieței detergenților unde există creșteri de prețuri total nejustificate. Vrem să întregim astfel cadrul măsurilor de stopare a scumpirilor demarat prin mecanismele de plafonare a prețurilor”, a spus Ciolacu.

Premierul a spus că a vorbit cu preşedintele Consiliului Concurenţei despre scumpirile de aproape 26% la detergenţi.

„Am vorbit şi cu domnul preşedinte de la Consiliul Concurenţei, să vedem demersurile cu acele scumpiri, din punctul meu de vedere, care nu au niciun fundament economic, la detergenţi, de aproape 26%. Dacă nu ar fi fost aceste scumpiri, am fi vorbit de o scădere şi mai mare a inflaţiei", a spus Ciolacu.