Statul chinez se implică în afaceri cu nunți. Cuplurile sunt sfătuite să cheltuie mai puțin pe eveniment

Alexandru Gologan Data publicării:
nunta china
sursa: profimediaimages.ro/

Cuplurile tinere din China care se pregătesc de nuntă au devenit celebre în spaţiul virtual pentru petrecerile fastuase pe care le dau cu ocazia acestui eveniment, însă autoritățile statului vor să reglementeze ceremoniile astfel încăt să fie mai simple și lipsite de extravaganță.

Banchetele tradiţionale de nuntă din China costă în medie peste 200.000 yuani (27.700 dolari), astfel că statul vrea să se implice pentru a diminua diferențele sociale pe care le presupune un astfel de eveniment. Printre schimbările propuse se află renunţarea la ritualuri precum închirierea unor maşini de lux, fotografi la modă şi suveniruri pentru oaspeţi, mirii urmând să opteze pentru petreceri mici, cu membrii familiei şi prietenii apropiaţi.

"Din perspectivă socială, nunțile extravagante sunt un obicei dăunător. Ceremoniile minimaliste ajută la dezvoltarea unor obiceiuri bune", precizează autoritățile.

Anul trecut, numărul mariajelor noi în China a crescut cu 12,4%, după aproape un deceniu de declin. Multe cupluri tinere s-au căsătorit după ce şi-au amânat ceremoniile nupţiale din cauza pandemiei, relatează Reuters.