Tesla lansează astăzi noul Model 3 Performance. Elon Musk: este mai rapid decât un Porsche 911

Ionuț Tudorică Data publicării: Data actualizării:
Tesla Model 3 Performance
Tesla Model 3. Foto: Profimedia

Noul Tesla, Model 3 accelerează de la 0-60 mile pe oră (96,5 kilometri pe oră) în 2,9 secunde . Are 510 cai putere, la un cuplu de 741 Nm și o viteză maximă de 262 km/h — Șasiu ajustat pentru performanță dar păstrează cabina silențioiasă și confortabilă, scrie compania pe X. Elon Musk spune că mașina depășește cel mai de succes model Porsche, 911.

În alte date tehnice date de fabricant, noul model are +22% putere continuă, +32% putere de vârf, +16% cuplu maxim comparativ cu Modelul 3 Performance anterior. Toate acestea cu un consum total mai mic de energie.

Legat de tren, are jante forjate și nealiniate de 20 de inci cu anvelope Pirelli P Zero 4. O tracțiune mai bună în curbe, reducând intervențiile controlului tracțiunii. De asemenea, are confort îmbunătățit, rezistență la rulare redusă și autonomie crescută.

Mod Track îmbunătățit Modul Track V3 integrează acum controalele motorului, controalele suspensiei, răcirea trenului de rulare și controlerul nostru de dinamică a vehiculului (VDC) sub un singur sistem unificat.

Acest lucru vă oferă o experiență mai previzibilă, stabilă și consistentă în diferite medii de pistă.

Elon Musk a comentat pe contul lui de X, companie pe care de asemenea o deține, că noul Model 3 este mai rapid decât Porsche 911.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sistem nou de amortizare adaptivă Se ajustează la intrările șoferului și la condițiile de drum în timp real pentru a optimiza confortul și manevrabilitatea, îmbunătățind totodată confortul la conducere.

Este controlat prin intermediul software-ului intern, ceea ce înseamnă că va continua să se îmbunătățească prin actualizări viitoare ale software-ului prin wireless. 

Tesla scade prețurile pe principalele piețe din cauza scăderii vânzărilor

Tesla a redus recent prețurile în mai multe piețe importante, printre care SUA, China și Germania, fanionul mașinilor electrice confruntându-se cu scăderea vânzărilor, a scris BBC. Ar fi din cauza competiției pentru prețuri mai mici, intensificată de firmele chinezești.

Într-o postare pe platforma de social media X, Musk a declarat că "prețurile Tesla trebuie să se schimbe frecvent pentru a se potrivi producția cu cererea.". În China, firma a redus prețul de pornire al modelului Model 3 reconfigurat în China cu 14.000 de yuani (1.562 de lire sterline) la 231.900 de yuani. Prețurile vehiculelor Model Y, Model X și Model S în SUA au fost reduse cu 2.000 de dolari (1.616 de lire sterline) vineri.

Au existat și reduceri de prețuri în multe alte țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, conform Reuters.