Antrenorul Coastei de Fildeș a pierdut procesul împotriva consilierilor săi financiari. A fost îndrumat greșit să-și investească banii

Alexandru Gologan Data publicării:
emerse fae selectioner coasta de fildes
sursa: profimediaimages.ro/

Recent câștigător al Cupei Africii pe Națiuni alături de selecționata Coastei de Fildeș, antrenorul Emerse Faé a pierdut procesul intentat împotriva foștilor săi consilieri financiari. Faé a cerut daune în valoare de peste un milion de euro consultanților pentru investițiile făcute acum aproximativ douăzeci de ani de ani deoarece nu a fost informat în legătură cu riscurile clauzelor din contract.

Antrenorul campion al Africii tocmai a pierdut procesul pe care l-a intentat firmei de consultanță financiară, responsabilă de gestionarea averii sale. Emerse Faé acuză faptul că nu a fost informat despre riscurile de nerambursare a creditului în cazul încetării carierei. În perioada 2003-2005, fostul fotbalist a făcut investiții în valoare de 1.3 milioane de euro.

Afectat de flebită, Faé s-a retras prematur din activitate la doar 28 de ani în februarie 2012. Pentru că nu a fost pus în temă despre ce se va întâmpla atunci când nu va mai fi în activitate și doar s-a bucurat pe moment de dobânzile mari acordate. Fostul fotbalist s-a trezit cu rate uriașe de plătit raportate la un venit cu mult diminuat față de cât încasa atunci când juca.

Faé a susținut că trebuia să fie îndrumat să-și facă o asigurare care să-i acopere riscul încetării carierei în cazul unei accidentări.

Într-o hotărâre pronunțată recent, judecătorii Curții de Apel au considerat că fostul fotbalist trebuia înștiințat de consilierii săi bancari cu privire la riscurile nerambursării creditului. Totodată, aceștia aveau datoria să îl informeze asupra limitelor contractuale, ce se va întâmpla în cazul unei accidentări sau deces.

Procesul a luat o turnură nefavorabilă pentru Faé, atunci când firma de consultanță a motivat faptul că jucătorul știa de problemele sale de sănătate și de aceea i-au oferit dobânzi foarte mari într-o perioadă scurtă, pentru a compensa scăderea veniturilor atunci când nu va mai profesa. De asemenea, antrenorul Coastei de Fildeș nu a negat în fața instanței că beneficiase de pe urma unei polițe de asigurare încheiate cu o altă firmă în 2006, care i-a plătit un milion de euro pentru terminarea prematură a carierei.

Aproximativ treizeci de fotbaliști și antrenori au dat în judecată firme de consultanță pentru că au fost încurajați să facă investiții mari, prezentate ca sigure, care s-au dovedit a fi catastrofale, notează L'Équipe.