Autoritățile monitorizează atent starea străzii din Slănic Prahova. Locatarii evacuați petrec Paștele departe de casă

Redacția Digi Economic Data publicării:
slanic prahova crater
Perimetrul craterului din Slănic a fost delimitat pentru a fi studiat de experti. sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a dispus noi măsuri în vederea protejării persoanelor şi bunurilor din Slănic, în urma adâncirii străzii surpate.

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit săptămâna trecută pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi. Adâncimea craterului este de circa doi metri însă din motive necunoscute, acesta continuă să se extindă. Din această cauză, autorităţile au decis evacuarea localnicilor din zonă.

"Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a solicitat Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să abiliteze Institutul Geologic al României să efectueze studii şi foraje în zona afectată. De asemenea, s-a solicitat Administraţiei Naţionale a Apelor Române să pună la dispoziţia CJSU toate datele, planurile, hărţile şi informaţiile referitoare la pânza freatică din localitate şi la apele subterane", a declarat pentru Agerpres, prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu.

Expertizarea craterului se desfăşoară într-o dinamică normală iar specialiștii trimiși în teren monitorizează cu atenţie situaţia din Slănic.

Peste 40 de persoane au fost evacuate. Până la noi dispoziții, locatarii evacuați din blocurile aflate în vecinătatea craterului petrec sărbătorile pascale la rude sau prieteni.