Legea defrișării afectează interesele fermierilor din UE. Statele membre se opun adoptării

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
taiere copac
sursa: profimediaimages.ro/

Legea defrișărilor din Uniunea Europeană îşi propune să elimine suprafețe întinse de pădure pentru a le transforma în pășuni pentru animale sau exploatații agricole. Aceeași lege, interizce fermierilor europeni să exporte produse cultivate pe terenuri defrişate. Dacă va fi aprobată, noua lege ar urma sa intre în vigoare la finele lui 2024. Majoritatea statelor membre nu vor să contribuie la distrugerea spațiului silvic.

Miniştrii Agriculturii din 20 dintre cele 27 de state membre şi-au exprimat sprijinul faţă de propunerea Austriei de a revizui noua lege a defrișărilor. Franţa, Italia, Polonia şi Suedia se numără printre susţinătorii proiectului austriac, relatează Reuters.

"Cerem acum Comisiei o suspendare temporară a reglementării pentru a permite o implementare fezabilă, însoţită de o revizuire a reglementării", a declarat ministrul austriac al Agriculturii, Norbert Totschnig.

În ultima perioadă, liderii UE au relaxat mai multe măsuri destinate protecţiei mediului, în încercarea de a pune capăt protestelor fermierilor nemulţumiţi de politicile verzi ale UE şi de importurile ieftine din Ucraina.