Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 12 decembrie

Data publicării:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 12 decembrie

2021 - UN NOU CAMPION ÎN FORMULA 1

Acum doi ani, olandezul Max Verstappen a devenit campion mondial de Formula 1, după o cursă dramatică și controversată în Abu Dhabi. A fost primul lui titlu.

Abu Dhabi era ultima cursă iar Verstappen era la egalitate de puncte cu Lewis Hamilton. Cine termina primul, obținea titlul. Britanicul a condus mare parte din acea cursă.

Dar un safety-car cu câteva ture înainte de final, decizii controversate de la comisarii de cursă și o eroare de strategie i-au permis lui Max Verstappen să câștige.

1977 - FEBRA DISCO

Acum 46 de ani, filmul "Saturday Night Fever" a avut premiera mondială în SUA. A fost un hit uriaș. John Travolta a captivat publicul cu mișcările lui de dans disco.

De asemenea, coloana sonoră, formată din melodii ale Bee Gees și alte hituri disco ale vremii, a impresionat. Filmul a influențat cultura pop de la finalul anilor 1970.

Filmul a popularizat muzica disco pe glob și a făcut din John Travolta un star internațional. Filmul a avut un buget de 3,5 milioane $ și încasări de 237 de milioane $.

2000 - ALEGERI DECISE LA TRIBUNAL

Acum 23 de ani, George Bush Jr. a aflat că este noul președinte al SUA. A fost ziua când Curtea Supremă a SUA a decis învingătorul alegerilor prezidențiale.

În Florida, singurul stat rămas indecis, diferența între Bush și rivalul democrat, Al Gore, era de câteva voturi. Autoritățile statele au cerut o renumărare manuală.

Dar Curtea Supremă s-a opus, deoarece nu mai era timp. George Bush a fost declarat câștigător în Florida iar asta i-a adus suficienți electori încât să câștige președinția.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri