Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 29 decembrie

Data publicării:
digistoria-carton

1170 - MARTIR DIN GREȘEALĂ

Thomas Becket, arhiepiscop de Canterbury, cel mai important prelat din Anglia, a fost ucis în propria catedrală
de patru cavaleri. Regele ar fi dat ordinul din greșeală.

Thomas Becket ar fi ținut o predică furioasă la adresa lui Henric al II-lea. Acesta, când a auzit, ar fi zis: "Cine mă va scăpa de acest preot turbulent?"

Cei patru cavaleri au interpretat cuvintele spuse la nervi de rege drept un ordin. Henric II s-a căit când a auzit ce s-a întâmplat. Thomas Becket a fost canonizat de Papă.

1913 - ÎNCEPUTUL HOLLYWOOD

Acum 110 ani, regizorul Cecil B. DeMille a început filmările la un western mut, într-o suburbie a Los Angeles. A fost primul lung-metraj care s-a turnat la Hollywood.

Hollywood avea vreme bună tot timpul anului, iar în jur erau oceanul Pacific, câmpii întinse și munți. Cineaștii au fost atrași de relieful variat, dar și de prețurile mici.

Numele Hollywood este sinonim cu industria filmului din SUA. Locul este cunoscut și drept "fabrica de vise". Milioane de oameni vizitează anual Hollywood.

2013 - ACCIDENTUL LUI SCHUMACHER

Acum 10 ani, pilotul de Formula 1 Michael Schumacher era la schi, pe o pârtie din Elveția. Germanul era un schior experimentat, dar asta nu l-a scutit de tragedie.

La un moment dat, când schia în afara pistei, împreună cu fiul său, Mick, a căzut și s-a lovit cu capul de o piatră. Deși avea cască, rănile suferite au fost catastrofale.

Michael Schumacher a stat în comă indusă șase luni. Dar nu și-a revenit niciodată pe deplin. Familia și prietenii lui Schumacher au spus că acesta continuă să lupte.

1860 - NAVA CARE A SCHIMBAT TOTUL

Un șantier naval din Londra lansa o navă revoluționară. HMS Warrior era primul vas de luptă făcut complet din fier: întreaga cocă era metalică, inclusiv structura internă.

Toate celelalte nave din lume au devent depăsite în acel moment. Warrior avea propulsie cu abur, dar avea și catarg pentru pânze. Nava a pornit o cursă a înarmării.

După 10 ani, Warrior era deja un vapor depășit. A fost folosit ca navă-școală sau depozit de carburant. Din 1987, este lângă nava lui Nelson la muzeul din Portsmouth.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri