Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 31 iulie

Data publicării:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 31 iulie

2012 PERFORMANȚĂ SPORTIVĂ

Înotătorul american Michael Phelps a devenit sportivul cu cele mai multe medalii obținute la Jocurile Olimpice. Acum 11 ani, la Londra, a câștigat a 19-a sa medalie.

Până atunci, recordul pentru cele mai multe medalii era deținut de o gimnastă din URSS. Michael Phelps a zis, într-un interviu, că a mers la Londra să doboare recordul.

Dar înotătorul american nu s-a oprit aici. În prezent, el are 28 de medalii, câștigate la cinci ediții de Jocuri Olimpice. 23 dintre aceste medalii sunt de aur, un alt record.

1703 - BĂTUT CU FLORI

Daniel Defoe, autorul britanic care i-a dat naștere lui Robinso Crusoe, a fost pus la stâlpul infamiei pentru un pamflet satiric, foarte agresiv, publicat anonim.

Textul a enervat guvernarea vremii, iar autorul a fost găsit rapid. Daniel Defoe a fost acuzat de calomnie și a fost condamnat la trei zile la stâlpul infamiei, plus amendă.

Cât aștepta pedeapsa, Defoe a scris un poem despre ce îl aștepta. Textul a fost un succes. Publicul, în loc să arunce în el cu gunoaie, l-a bombardat cu petale de flori.

1970 - FINALUL UNEI TRADIȚII

Acum 53 de ani, lua sfârșit una dintre cele mai vechi tradiții din Marina Marii Britanii. Marinarii au primit, pentru ultima dată, porția zilnică de rom marinăresc.

Era finalul unei tradiții care ținea de trei secole. Ultima porție de rom a fost distribuită, ca și până atunci, la prânz. Dar presa vremii a scris că unii marinari au purtat doliu.

Amiralitatea britanică a decis că alcoolul afectează capacitatea echipajelor de a gestiona sistemele din ce în ce mai complicate de la bordul navelor moderne.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri