Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 7 august

Data publicării:
digistoria-carton

1987 ÎNOT PRIN CORTINA DE GHEAȚĂ

Lynne Cox, o înotătoare din Statele Unite, a devenit primul om care a înotat între SUA și Uniunea Sovietică. Mișcarea a îmbunătățit relațiile dintre cele două țări. Lynne Cox a plecat de pe insula Micul Diomede din Alaska și a înotat până pe insula Marele Diomede, din URSS. A fost un traseu de doar 3,7 km, dar prin ape înghețate. Frontiera dintre SUA și URSS de aici era numită, atunci, "Cortina de Gheață". Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov au felicitat-o pe Lynne Cox pentru reușita sa.

1908 VENUS DIN WILLENDORF

În apropiere de localitatea Willendorf, pe atunci parte a Imperiului Austro-Ungar, a fost descoperită una dintre cele mai cunoscute opere de artă ale Epocii de Piatră. "Venus din Willendorf", cum a fost numită statueta, reprezintă un personaj feminim, cu caracteristici exagerate. Se crede că reprezintă o zeiță a fertilității. Statueta are 25.000 de ani vechime, are 11 cm înălțime și este făcută dintr-o piatră care nu e specifică zonei. "Venus din Willendorf" se află acum la muzeu, în Viena.

1560 - CONTESA SÂNGEROASĂ

Acum 463 de ani, într-un castel din Ungaria, se năștea contesa Elisabeta Bathory, una dintre cele mai infame personaje feminine din istoria Europei de Est. Era nepoata lui Ștefan Bathory, principe al Transilvaniei. Se căsătorește cu un alt nobil ungar și se mută în vestul țării. Aici, Elisabeta Bathory își va primi reputația. Bathory a fost acuzată că a ucis sute de fete și femei, fie de plăcere, fie în diverse ritualuri oculte. Este numită "contesa sângeroasă". Castelul ororilor există și acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri