Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 8 august

Data publicării:
digistoria-carton

1963 - JAF PE CĂILE FERATE

Se împlinesc 60 de ani de la unul dintre cele mai spectaculoase jafuri din istoria Marii Britanii. 15 oameni opresc un tren de poștă și fură echivalentul a 61 mil. lire. Banda de hoți a lucrat câteva luni la planul lor. Au oprit trenul pe un pod de lângă Londra. Sub pod era un camion, în care hoții au încărcat 120 de saci cu bani, luați din tren. Jaful a fost cap de afiș în presa britanică zile întregi. Hoții
au fost prinși, dar puțini bani au fost recuperați. Jaful a fost subiect a numeroase filme, documentare și cărți.

1974 - DEMISIE TELEVIZATĂ

Richard Nixon, președintele SUA, a anunțat că își dă demisia din cauza rolului său în scandalul Watergate. Nixon a dat vestea în timpul unui mesaj transmis în direct la TV. Nixon a zis, în mesajul către națiune, că nu a fugit niciodată de responsabilități și că detestă că trebuie să renunțe la funcție. Dar a explicat că nu are de ales. Discursul a fost seara, la ora 21. Demisia a intrat în vigoare a doua zi, la prânz. Richard Nixon a devenit primul și singurul președinte SUA care a demisionat.

1870 - REPUBLICA DE LA PLOIEȘTI

Acum 153 de ani a avut loc unul dintre cele mai bizare evenimente politice din istoria României. Un grup de politicieni radicali au proclamat Republica de la Ploiești. Revolta a fost condusă de Alexandru Candiano-Popescu. I.L. Caragiale era printre conspiraționiști. Se credea că finalul domniei de patru ani a lui Carol I era iminent. Republica ploieșteană a durat până a doua zi, când au venit soldați de la București. Mulți dintre revoluționari au ajuns ulterior oameni de încredere ai lui Carol I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri