Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 20 ianuarie

Data publicării:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 20 ianuarie

1936 - ANUL CELOR TREI REGI

Acum 88 de ani, regele George al V-lea al Marii Britanii a murit, iar Prințul de Wales a urcat pe tron ca Edward al VIII-lea. Acesta a domnit mai puțin de un an.

La câteva luni după ce a devenit rege, Edward al VIII-lea a anunțat Guvernul că vrea să se căsătorească cu Wallis Simpson, o americancă cu două divorțuri la activ.

Când a realizat că nu poate avea și femeia și tronul, a abdicat pe 11 decembrie 1936. A fost urmat de fratele lui, George al VI-lea. 1936 a devenit anul cu trei regi la Londra.

1942 - DISCUȚII CRIMINALE

Acum 82 de ani, lideri naziști s-au strâns într-o vilă de lângă Berlin. Au discutat despre "soluția finală a problemei evreiești". În alte cuvinte, exterminarea tuturor evreilor.

A fost făcută o listă cu numărul total de evrei din Europa. Naziștii au calculat că sunt peste 11 milioane. 6 milioane dintre ei au fost uciși în ghetouri și lagăre de exterminare.

Stenogramele conferinței de la Wannsee au fost găsite intacte de Aliați la finalul războiului. Au fost probe-cheie în procesele contra liderilor naziști de la Nuremberg.

1982 - GEST ȘOCANT

Acum 42 de ani, Ozzy Osbourne, solistul Black Sabbath, a comis unul dintre cele mai șocante gesturi ale sale. În timpul unui concert în SUA, a mușcat de cap un liliac.

Muzicianul a crezut că este o jucărie de recuzită, dar și-a dat seama rapid că nu a fost așa. Ozzy Osbourne a plecat de pe scenă și s-a dus la spital pentru injecții antirabice.

Momentul a făcut înconjurul lumii. Black Sabbath și Ozzy au primit o atenție uriașă din partea presei. Artistul a povestit incidentul în aproape orice interviu din anii '80.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri