Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 26 ianuarie

Data publicării:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 26 ianuarie

2020 - MOARTEA LUI KOBE BRYANT

Acum 4 ani, un elicopter civil a căzut lângă Los Angeles. La bord erau nouă oameni, inclusiv Kobe Bryant, legendă a baschetului, și fiica lui Gianna, stea în devenire.

Elicopterul decolase de la aeroportul "John Wayne" din Orange Country, California, la ora locală 9:06. După doar 45 de minute, aparatul de zbor s-a lovit de un deal.

Piloții au pierdut controlul elicopterului, derutați de ceață, a stabilit ancheta autorităților din SUA. Kobe Bryan folosea de elicopterul din cauza traficului aglomerat din L.A.

1905 - CEL MAI MARE DIAMANT

Într-o mină de lângă Pretoria, Africa de Sud, a fost găsit, acum 119 ani, cel mai mare diamant descoperit vreodată. Piatra prețioasă avea peste 3.000 de carate.

A fost numit Cullinan, după proprietarul minei în care a fost găsit. În 1907, a fost cumpărat de guvernul colonial din Transvaal cu 16 milioane de lire, la valoarea de acum.

Diamantul a fost făcut cadou regelui Edward al VII-lea. A fost tăiat în 9 bucăți. Cullinan I și II, cele mai mari, sunt în sceptrul, respectiv coroana imperială britanice.

1942 - VIN AMERICANII

Acum 82 de ani, primii soldați americani au ajuns în Europa. 4.058 de infanteriști din divizia "Red Bull" au debarcat de pe două nave care ajunseseră la Belfast.

SUA erau în război de nici două luni. Britanicii încă se temeau de o posibilă invazie germană. Așa că apariția americanilor în Europa a ridicat moralul localnicilor.

Mii de oameni din Belfast au venit să întâmpine militarii aliați. O fanfară locală a cântat un marș american. 141.000 de soldați americani și-au dat viața în Europa.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri