Cel puţin şase parlamentari ai opoziţiei au votat pentru Dragnea şi Tăriceanu la Camere

24 într-o oră

Cel puţin patru deputaţi ai partidelor de opoziţie - PNL, USR şi PMP - au votat în favoarea candidaturii lui Liviu Dragnea la preşedinţia Camerei Deputaţilor, iar numărul senatorilor din opoziţie care au votat pentru Călin Popescu-Tăriceanu este de cel puţin doi.

dragnea parlament_INQUAM_Octav_Ganea_
FOTOI INQUAM Octav Ganea

Pentru alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor şi-au exercitat votul 317 din cei 329 de deputaţi. Numărul total al deputaţilor PSD, ALDE, UDMR şi minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară este de 212, însă pentru alegerea lui Liviu Dragnea au votat 216 dintre membrii Camerei, cu patru mai mulţi decât cei care aparţin unor partide care vor intra la guvernare sau care ar putea sprijini viitorul Executiv din Parlament, cum este cazul UDMR sau al minorităţilor.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales preşedinte al Senatului cu 87 de voturi, cu două mai multe decât numărul total al senatorilor PSD-67, ALDE-9 şi UDMR-9. Dintre cei 136 de senatori, au votat 127. Voturile împotrivă au însumat 40, cu 11 mai puţine decât numărul senatorilor opoziţiei.

Nici la Camera Deputaţilor, nici la Senat partidele de opoziţie nu au susţinut un candidat propriu pentru postul de preşedinte.

Nici la Camera Deputaţilor, nici la Senat partidele de opoziţie nu au susţinut un candidat propriu pentru postul de preşedinte.

Alte Recomandări