INTERVIU. D. Trump. Vom expulza până la 3 milioane de imigranți care sunt aici ilegal

24 într-o oră

Donald Trump plănuiește să expulzeze sau să trimită la închisoare aproape 3 milioane de oameni care se află ilegal pe teritoriul Statelor Unite. Politica strictă în domeniul migrației a fost piatra de temelie a campaniei republicanului, iar acum acesta promite să-și respecte angajamentele luat în fața electoratului. Invitat la CBS, el a vorbit și despre cum ar putea arăta construcția care va delimita în totalitate granița dintre Statele Unite și Mexic.

Republican Presidential Nominee Donald Trump Holds Election Night Event In New York City
FOTO: Getty Images

Vom lua oamenii care sunt criminali și care au caziere judiciare, care aparțin bandelor, care sunt traficanți de droguri, fără îndoială vreo 2 milioane, poate chiar 3 milioane (de persoane), și îi vom alunga in țara noastră, (pentru că) ei sunt aici ilegal”, a declarat Trump în timpul emisiunii „60 de minute” de pe CBS, care va fi difuzată duminică seara.

Revenind la linia dură din campania sa electorală, după ce și-a mai temperat discursul fiind ales marți președinte al SUA, Trump a reafirmat, de asemenea, că va construi un zid la frontiera cu Mexicul, pentru a limita imigrația ilegală.

În unele zone, președintele ales a admis că ar putea fi „garduri”, însă, a insistat el, „un zid este mai potrivit”.

„Sunt foarte bun la asta, la ceea ce se cheamă construcție”, a spus ironic Trump, care deţine Trump Organization, vastă rețea de hoteluri și imobile de lux.

În timpul campaniei sale, Donald Trump a promis că va înălța un zid de-a lungul frontierei cu Mexicul, care va fi finanțat în proporție de 100% de Mexic.

El s-a angajat de asemenea, în timpul unui miting desfășurat la sfârșitul lui august în Phoenix, Arizona, să expulzeze imediat ce se va instala la Casa Albă în jur de două milioane de imigranți ilegali.

Trump a reafirmat, de asemenea, că va construi un zid la frontiera cu Mexicul, pentru a limita imigrația ilegală.

Alte Recomandări