Sari la conținut

Cinema News - 5 octombrie 2014

5 octombrie 2014. România este iarăşi în centrul atenţiei cinefililor din lumea întreagă, mulţumită lui „Dracula Untold”, un film cu buget uriaş, de 100 de milioane de dolari, care scârţâie însă la capitolul scenariu.

„Într-o lume a bărbaţilor, pentru o femeie nimic nu e imposibil...”. Acest „motto” uşor bombastic anunţă lungmetrajul feminist şi cu accente de thriller „Terapie pentru crimă”. Filmul nu se ridică, din păcate, la înălţimea motto-ului şi nici măcar a feminismului - avem de-a face cu o producţie mediocră, filmată neîngrijit şi cu multe lacune de scenariu. 

„România face documentar!” - acesta este motto-ul celei de-a treia ediţie a Bucureşti DocuArt Fest, singurul festival de film dedicat exclusiv producţiilor documentare autohtone. „România... VREA documentar!” - aşa am spune noi, după numărul de cinefili strânşi la Cinemateca Eforie în seara deshiderii festivalului. 

200 de scurtmetraje, proiectate în patru locaţii, timp de trei zile. Cu aceste cifre se laudă cea de-a opta ediţie a Kinofest, evenimentul cinematografic care s-a desfăşurat weekendul trecut, la Bucureşti.