Sari la conținut

Consilierul premierului pentru infrastructură: Mă gândesc să candidez

Consilierul premierului pe probleme de infrastructură, Cătălin Drulă, a declarat, la emisiunea 24 de minute, că se gândește să candideze la alegerile parlamentare și că chiar a purtat discuții în acest sens cu Uniunea Salvați România (USR). Cătălin Drulă a precizat că nu a luat încă o decizie și că va anunța în perioadă următoare o eventuală candidatură. Urmăriți interviul integral în clipul video de mai jos. 

Să fiu racolat, nu aş vrea. Implicarea mea de acum a fost ca o implicarea a generaţiei noastre care nu mai e de acord să lase aceeaşi veche gardă politică să conducă lucrurile. Nici acum n-aş vrea să stau deoparte. Oameni ca noi trebuie să intre în politică. Mă gândesc şi eu şi consider această opţiune. Am vorbit cu USR. Nu am luat o decizie. În perioada următoare. Mi-a fost greu şi să intru în guvern, am abandonat o carieră, am crezut în onestitatea lui Dacian Cioloş”, a spus Cătălin Drulă.

Vlad Voiculescu și Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, au fost cei doi miniștri din Guvernul Cioloș care au declarat răspicat că se gândesc să candideze la alegerile din 11 decembrie. 

De asemenea, există zvonuri că și ministrul Economiei Costin Borc are în plan candidarea la alegeri. 

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, sâmbătă, că a decis să nu candideze la alegerile parlamentare. El a precizat că are câteva proiecte importante la Minister pe care vrea să le ducă la capăt și care ar reprezenta o „fundație solidă” pentru viitorul Parlament și Guvern.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a precizat că miniștri cabinetului Cioloș ar aduc plus-valoare unui partid dacă ar candida. Totuși, Raluca Prună a precizat că ea nu va candida ci se va întoarce la cariera ei de la Bruxelles la finalul mandatului său. 

Totuși, ministrul pentru Consultare Publică, Violeta Alexandru, a declarat că nu îi place duplicitatea și să se decidă mai rapid dacă vor să fie tehnocrați sau oameni politici și să comunice decizia șefului Cabinetului.

Premierul Dacian Cioloș a precizat că nu ar fi supărat dacă mai mulți miniștri ar vrea să participe la alegerile parlamentare, dar i-a rugat să anunțe din timp, deoarece dacă se decid să candideze trebuie să demisioneze.  De asemenea,prim-ministrul a precizat în mai multe rânduri că nu are de gând să candidezesau să formeze vreun partid. 

Intrarea în politică a tehnocraţilor îi surâde şi preşedintelui Klaus Iohannis, care consideră că partidele au nevoie de un aer proaspăt. De altfel, șeful statului i-a cerut premierului, la începutul acestei săptămâni,„să își declare măcar simpatia - sau adeziunea sau preferința - pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor după alegeri”.

Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri.

Alte ediții ale emisiunii „24 de minute” le puteți urmări AICI.