Sari la conținut

Ministrul Sănătății: Nu voi candida la alegeri

Ministrul Sănătății a precizat, pe Facebook, că nu va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Vlad Voiculescu a precizat că are câteva proiecte importante la Minister pe care vrea să le ducă la capăt și care ar reprezenta o „fundație solidă” pentru viitorul Parlament și Guvern.

160520_vlad_vasile_voiculescu_01_INQ_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Pentru că aș vrea să opresc orice speculații inutile, anunț aici că nu voi candida la aceste alegeri parlamentare. La Ministerul Sănătății lucrăm la câteva proiecte importante pentru pacienți și personalul medical și voi folosi fiecare ora care mi-a mai rămas din acest mandat pentru a le duce la capăt. Desigur, nu aș vrea ca acestea să fie folosite ca muniție electorală. Mai degrabă mi-aș dori ca, odată finalizate, să reprezinte o fundație solidă de construcție pentru viitorul Parlament și viitorul Guvern”, a scris ministrul Vlad Voiculescu pe Facebook.

De asemenea, ministrul a precizat că va participa la lansarea programului de guvernare al PNL, unde va vorbi despre sistemul de sănătate. 

Miniștrii din Guvernul Cioloș care ar putea candida la parlamentare

Vlad Voiculescu și Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, au fost cei doi miniștri din Guvernul Cioloș care au declarat răspicat că se gândesc să candideze la alegerile din 11 decembrie. 

De asemenea, există zvonuri că și ministrul Economiei Costin Borc are în plan candidarea la alegeri. 

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a precizat că miniștri cabinetului Cioloș ar aduc plus-valoare unui partid dacă ar candida. Totuși, Raluca Prună a precizat că ea nu va candida ci se va întoarce la cariera ei de la Bruxelles la finalul mandatului său. 

Totuși, ministrul pentru Consultare Publică, Violeta Alexandru, a declarat că nu îi place duplicitatea și să se decidă mai rapid dacă vor să fie tehnocrați sau oameni politici și să comunice decizia șefului Cabinetului.

Premierul Dacian Cioloș a precizat că nu ar fi supărat dacă mai mulți miniștri ar vrea să participe la alegerile parlamentare, dar i-a rugat să anunțe din timp, deoarece dacă se decid să candideze trebuie să demisioneze.  De asemenea, prim-ministrul a precizat în mai multe rânduri că nu are de gând să candideze sau să formeze vreun partid. 

Intrarea în politică a tehnocraţilor îi surâde şi preşedintelui Klaus Iohannis, care consideră că partidele au nevoie de un aer proaspăt. De altfel, șeful statului i-a cerut premierului, la începutul acestei săptămâni,„să își declare măcar simpatia - sau adeziunea sau preferința - pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor după alegeri”.