Fosta soţie a lui Jeff Bezos a donat până acum 1,7 miliarde de dolari din averea ei. Câți bani a primit după divorț

Data publicării:
Jeff Bezos si Mackenzie Bezos
Jeff Bezos si Mackenzie Bezos. Foto: Guliver/GettyImages

MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume, susține că a donat în scop caritabil aproape 1,7 miliarde de dolari din averea sa, pentru mai multe organizaţii de binefacere, scrie CNN, potrivit Mediafax. La despărțirea de Bezos, ea a primit acțiuni Amazon de 35 de miliarde de dolari, care și-au dublat valoarea.

MacKenzie Scott a făcut un rezumat al implicării sale pentru diverse cauze pe site-ul medium.com, unde a anunţat, de asemenea, că şi-a schimbat numele de familie cu numele de fată, în urma divorţului de CEO-ul Amazon, Jeff Bezos.

De cei 1,7 miliarde de dolari pe care i-a donat au beneficiat 116 organizaţii care se concentrau pe cauze ca rasismul, LGBTQ+, democraţie funcţională şi schimbări climatice. Printre organizaţiile pe care le-a sprijinit se numără Fundaţia de apărare şi educaţie legală NAACP, Fundaţia Obama, Centrul prezidenţial George W. Bush, RAINN şi Fundaţia Europeană pentru Climă.

MacKenzie Scott a semnat iniţiativa Giving Pledge anul trecut. Iniţiativa lansată de Warren Buffett şi Bill şi Melinda Gates îi încurajează pe cei mai bogaţi oameni ai lumii să cedeze o mare parte din averile pe care o au unor cauze nobile, fie în timpul vieţii, fie în testamentele lor.

După divorț, ea a primit un sfert din acţiunile Amazon ale lui Bezos, adică o participaţie de 4%. Mai exact, MacKenzie a primit 35 de miliarde de dolari la vremea respectivă. Valoarea netă a averii sale este estimată în prezent la aproximativ 60 de miliarde de dolari.

"Ca mulţi dintre voi, am fost martora primei jumătăţi a anului 2020, care a produs un amestec de durere în suflet şi groază. Ceea ce mă umple de speranţă este gândul la ce am putea face dacă fiecare dintre noi ar reflecta asupra a ceea ce putem oferi“, a scris ea.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri