Galerie Foto Porcul chinez care a supraviețuit 36 de zile sub dărâmături, după cutremurul din 2008, a murit de bătrânețe

Data actualizării: Data publicării:
porc china
A murit porcul care a supravițuit după cutremurul din 2008 FOTO: Profimedia Images

Un porc care a devenit un adevărat simbol național în China, după ce a supraviețuit timp de 36 ​​de zile sub dărâmături, în urma unui cutremur din 2008, a murit la vârsta de 14 ani.

Zhu Jianqiang, care înseamnă „porc cu voințe puternice”, a ajuns faimos după ce a fost descoperit în viață după cutremurul cu magnitudinea de 7,9 înregistrat în sud-vestul provinciei Sichuan, la 12 mai 2008.

A murit porcul care a supravițuit după cutremurul din 2008 FOTO: Profimedia Images
A murit porcul care a supravițuit după cutremurul din 2008 FOTO: Profimedia Images

Cutremurul s-a soldat cu aproape 90.000 de morți sau dispăruți, iar povestea miraculoasă a porcului, care a supraviețuit cu o pungă de cărbune și apă de ploaie, a fost primită ca un simbol al speranței și voinței de supraviețuire.

Martorii au spus că Zhu Jianqiang, care era foarte tânăr atunci, slăbise atât de mult după zilele petrecute sub dărâmături, încât arăta mai degrabă ca o capră. Un muzeu din apropierea orașului Chengdu a cumpărat porcul cu 3.008 de yuani (aproximativ 400 de euro), devenind o atracție turistică pentru tot restul zilelor sale.

Însă miercuri seară a murit de bătrânețe, a anunțat muzeul pe platforma Weibo din China, relatează The Guardian.

Zhu Jianqiang a trăit echivalentul a 100 de ani omenești, spune Global Times, citându-i pe cei care l-au îngrijit. 

A fost numit animalul anului în China, în 2008, deoarece „a ilustrat într-un mod atât de clar spiritul de a nu renunța niciodată”.

Joi, până la prânz, hashtagul de pe Weibo „un porc puternic a murit” a atras aproape 300 de milioane de vizionări. Utilizatorii Weibo și-au luat rămas bun de la „cel mai faimos porc din istorie”. „A fost într-adevăr un animal puternic, nu doar pentru că a supraviețuit cutremurului, ci și pentru că a trăi 13 ani după aceea”, a scris un utilizator Weibo.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri