Un nutriționist de la Harvard dezvăluie care este vitamina nr. 1 care îi menține creierul "tânăr și sănătos"

Data publicării:
farfurie cu legume si branza, alimentatie sanatoasa
O dietă care a devenit populară în ultima perioadă poate duce la moarte subită sau prematură. Foto: Profimedia Images

Un nutriționist de la Harvard spune că este frecvent întrebat care este cea mai bună vitamină pentru a menține creierul și tânăr și a-l proteja în fața bolilor neurologice care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.

Uma Naidoo a dezvăluit pentru CNBC care sunt alimentele pe care le consumă în fiecare zi și care este vitamina potrivită pentru sănătatea creierului.

Nutriționistul spune că cel mai important este complexul de vitamine B.

Depresia, demența și alte probleme de natură cerebrală sunt adesea asociate cu o deficiență de vitamine B. „Lipsa vitaminei B12 este cauza cea mai frecventă pentru problemele cognitive, mult mai frecventă decât credem, în special în rândul vârstnicilor care trăiesc singuri și nu mănâncă corespunzător”, spune Rajaprabhakaran Rajarethinam, psihiatru.

Există opt vitamine B diferite, fiecare cu propriile sale beneficii pentru sănătate:

Vitamina B1 este crucială pentru funcția de bază a celulelor noastre și pentru metabolismul nutrienților pentru energie. Vitamina B2 ajută la dezvoltarea celulelor, la producerea de energie și la descompunerea grăsimilor. Vitamina B3 este un antioxidant care ajută la reducerea inflamației în exces. Vitamina B5 este esențială pentru producerea unui compus molecular numit coenzima A, care ajută enzimele corpului nostru să descompună acizii grași pentru energie. De asemenea, este printre cele mai importante vitamine în susținerea sănătății creierului.

Vitamina B6 este remarcabilă pentru rolul său în prevenirea bolilor, deoarece nivelurile adecvate ale acestei vitamine sunt asociate cu un risc mai mic de apariție a cancerului. B6 ajută la multe reacții chimice din organism care susțin funcția imunitară și sănătatea creierului. 

Vitamina B7 reglează circuitele celulare pentru o comunicare rapidă și eficientă în întregul organism. B9 este o vitamină cheie pentru susținerea sănătății creierului și a sistemului neurologic, precum și pentru susținerea detoxifierii celulare.

Vitamina B12 este esentiala pentru formarea globulelor roșii și ADN-ului, precum și pentru a susține dezvoltarea și funcționarea sistemului nervos.

Nutriționistul precizează că vitaminele B sunt printre cel mai ușor de introdus în dietă, deoarece alimentele bogate în această vitamină le conțin de obicei pe toate. Uma Naidoo dezvăluie că regimul zilnic trebuie să conțină ouă, iaurt, somon, semințe de floarea soarelui, linte, fasole, spanac sau varză.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri