Dialogul surzilor la Ministerul Sănătății pe tema serviciilor de bază

Data publicării:
medici-15

Stomatologii susțin că în pachetul de servicii medicale sunt foarte multe neclarități. Medicul de familie ar trebui să monitorizeze dentiția copiilor, ceea ce nu este posibil.

„Aveți cumva vreo idee dacă omul viitorului va fi omul fără dinți? Noi am trimis Ministerului Sănătății de foarte mult timp propunerile noastre în legătură cu pachetul de servicii de bază. Văd că nu a fost luată în considerație absolut niciuna”, spune Alexandru Brezoescu, președintele Colegiului Medicilor Dentiști București.

Medicii se plâng că propunerile lor nu sunt luate în seamă

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății și-a notat problemele ridicate de Colegiul Dentiștilor.

Și medicii alergologi au nemulțumiri și nu au fost luați în seamă chiar dacă au fost extrem de activi.

„Sunt o mulțime de omisiuni și vă rog să corectați acest pachet de servicii de bază în ambulator. Este omis astmul alergic, care este foarte important, mai ales în populația pediatrică, de asemenea sunt omise afecțiuni precum dermatita atopică, dermatitele alergice de contact care trebuie întotdeauna să ajungă și la alergolog”, a explicat Brândușa Petruțescu, medic alergolog.

Răspunsul reprezentantului Ministerului Sănătății a venit prompt.

„Săptămâna viitoare am de gând să mă revăd cu comisiile de specialitate”, a spus Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Proiectul privind pachetul de servicii medicale, prin care se stabilește exact ceea ce primește un pacient în mod gratuit, este în dezbatere publică până la sfârșitul acestei luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri