GALAŢI. O asistentă medicală a fost bătută de un pacient până a leşinat

Data publicării:
spania-nu-este-acasa-cu-viata-amanetata-pentru-o-casa-pe-pamant-strain-romanii-din-spania-au-ramas-fara-asistenta-medicala-170864

„Ştiu doar că eram lângă patul lui şi în timp ce eu eram atentă să-i prind mâna el a întins picioarele și m-a lovit sub stern și m-a aruncat de perete. Am leșinat”, a declarat femeia.

De pe patul de spital, plină de vânătai, asistentă îşi aminteşte cu groază clipele prin care a trecut. În secţia în care lucrează fusese adus un tânăr extrem de agitat. Consumase alcool şi droguri. Medicul de gardă i-a cerut asistentei să îl imobilizeze. Atunci a început coşmarul.

„M-am învineţit, pentru că nu mai aveam aer. Am căzut, m-am prăbuşit. Noi lucrăm într-un stres şi un pericol zilnic. Ştii că vii la muncă, dar nu mai ştii dacă ieşi”, a povestit asistenta medicală. Aceasta a spus că au mai fost astfel de incidente, pentru că bolnavii psihic au un comportament imprevizibil.

Un lucru este cert: femeia nu trebuia să meargă singură să îl imobilizeze pe bolnav. Însă pe tură erau doar două asistente care aveau în grijă aproape o sută de pacienţi.

„Acest incident îl putem pune pe seama lipsei de personal, această asistentă având în grijă 60 de pacienți dintr-o secție de psihiatrie”, a declarat Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

La Spitalul de Psihiatrie din Galați, în secția unde a avut loc incidentul, sunt angajate 25 de asistente. Conducerea unitații susține ca numărul acestora ar trebui să fie dublu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri