Preparate naturale gătite în 3 minute

Data publicării:
retete

Cine vrea să mănânce sănătos şi de 1 mai are la dispoziţie reţetele raw vegan. Cei care le prepară garantează că sunt mai gustoase decât mâncarea tradiţională. Şi, în plus, ajută la siluetă.

Valentin Cheroi, manager: „Pregătim un smoothie verde foarte bun, vom folosi spanac, miere, puţină apă, două mere, pătrujel şi banană şi seminţe de chia. Vom pune merele care au fost curăţate şi tăiate, cu tot cu coajă ca să dea gustul bun. Adaug vegetalele, spanacul, pătrunjelul şi adăugăm apa. Este plin de vitamine, energizant plin de clorofilă, deci o să vă ajute foarte mult şi punem şi miera.”

În mai puţin de 3 minute aceste preparate sunt gata. Reţetele sunt simple şi pot fi realizate cu uşurinţă şi acasă.

Valentin Cheroi, manager: „Facem o pastă de caju cu măsline foarte bună, foarte sănătoasă. O să punem caju în blender. Adăugăm şi măslinele, ceapa, după cum vedeţi practic nu faci numic decât să le amesteci produsele şi să se mixeze, deci este mult mai uşor de gătit şi mai sănătos.”

Valentin este foarte atent la produsele pe care le foloseşte. Acestea, spune el, trebuie să crească natural, fără chimicale.

Valentin Cheroi, manager: „Clienţii cred că este un trend să mănânci raw vegan şi într-adevăr nu ştiu ce înseamnă să mănânci raw vegan, dar avem şi clienţi care vin special la noi pentru că vor să-şi schimbe stilul de viaţă.”

Preparatele raw vegan nu sunt prelucrate termic, iar substanţele nutritive rămân integral în produs. Gustul acestor produse e diferit de cel cu care s-au obişnuit oamenii.

Valentin Cheroi, manager: „Avem amandină şi cred că toată lumea ştie amandina clasică. Este o diferenţă totală pentru că noi ne-am pierdut gusturile de-a lungul timpului mâncăm atât de nesănătos încât ajungem să ne pierdem gusturile naturale. Şi clienţii când vin aici zic e cea mai bună amandină. Este o satisfacţie enormă.”

Client: „Consum şi din celelalte, produse obişnuite, tradiţionale , dar cred că sunt de preferat acestea, vin cu o încărcătură de nutrienţi, de vitamine, minerale, pe care alimentele convenţionale le pierd prin procesarea termică.”

Nutrişioniştii recomandă însă ca un astfel de stil alimentar să fie ales doar sub supravegherea şi la recomandarea medicilor specialişti.

Dr. Lygia Alexandrescu, nutriţionist: „Alimentele raw vegan sunt o delicatesă în acest moment. Pentru anumite perioade se pot consuma sunt recomandate. Dacă vorbim despre calitatea lor, ele sunt într-adevăr foarte bune, au foarte multe vitamine şi minerale. Dacă vorbim despre dulciuri şi deserturi în general, iarăşi sunt deserturi slab energetice, calorii mai puţine şi bogate în nutrienţi.”

Astfel de alimente sunt recomandate şi celor care ţin la siluetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri