Produsele parfumate, un pericol pentru sănătate

Data publicării:
parfumele

Ştiaţi că oamenii îşi pot aminti un miros cu o acurateţe de 65% chiar şi după mai mulţi ani, în timp ce memoria vizuală ne poate „lasa” imediat? Nu este de mirare că producătorii adaugă parfum în orice. Astfel profitul lor este înfloritor, dar nu acelaşi lucru putem spune despre sănătatea noastră.

Dr. Angela Laur, medic primar dermatolog, explică: „În momentul în care noi vedem că se vinde hârtie igienică sau praf de spălat cu miros de iasomie, fiţi serioşi! Nu există aşa ceva! Se pun arome sintetizate în mod chimic în laboratoare”

Principalul risc asupra sănătăţii este reprezentat de apariţia alergiilor.

Dr. Andreea Merticariu, medic specialist dermatolog, avertizează: „Pentru că parfumurile sunt printre cele mai alergizante substanţe. (...) Sunt numărul 1 în ceea ce priveşte dermatita de cauză cosmetică, dar şi printre primele 10 în ceea ce priveste alergia în general. La diferite substanţe!”

Dr. Monica Schifirnet, medic primar alergolog, subliniază: „Noi le avem în teste şi se numesc parfumuri amestec, parfumuri amestec 1, parfumuri amestec 2, dar sunt nişte denumiri foarte chimice, pe care le putem găsi - dar medicul vi le dă scrise - pe ingredientele parfumurilor noastre din comerţ”.

Dacă nu aveţi încă alergii ar fi totuşi bine să evitaţi unele substanţe parfumate, cum ar fi lyralul.

Dr. Andreea Merticariu, medic specialist dermatolog: „Cum pot să dăuneze aceste substanţe? În primul rând ele dau o dermatită alergică de contact(...). Alergia se produce nu la prima utilizare a parfumului, ci la utilizările consecutive”.

În ce produse există această substanţă, dar şi cât de sigure sunt cele naturale aflaţi duminică de la ora 13.30, la emisiunea "Tinereţe fără bătrâneţe".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri