Sari la conținut

Sănătatea bate pasul pe loc. Noul ministru amână toate proiectele importante

Toate proiectele aflate în derulare la Ministerul Sănătăţii vor fi reanalizate de noul şef al instituţiei, Nicolae Bănicioiu. Prin urmare, lista medicamentelor compensate, pachetul de servicii medicale de bază sau o eventuală taxă în spitale pentru pacienţii ce vor să fie trataţi de un anumit medic nu vor intra în vigoare de la 1 aprilie, aşa cum estimase fostul şef de la Sănătate, Eugen Nicolăescu.

Noul ministru nu a precizat, însă, un nou termen pentru încheierea vreunuia dintre proiecte.

Este un proces foarte complex. Nu aş vrea să fac ceva în pripă care să nemulțumească pe toată lumea. Noi vorbim de niște inițiative ale fostului ministru, care au fost afișate în ultima lui săptămână de mandat pe site-ul ministerului. Cred că necesită o atenție mult mai specială”, a spus Nicolae Bănicioiu.

Şi Comunicaţiie au un şef nou, care n-a reuşit însă să transmită nimic despre strategia pe care o va urma la conducerea instituţiei.

Aș dori să vă asigur că voi face tot ce este ... și tot ce depinde de mine să mergem în aceeași linie de viziune strategică, de seriozitate, de politici publice coerente. Politici publice care să aibă o durabilitate și o sustenabilitate la nivelul societății noastre”, a spus Răzvan Cotovelea, ministrul Societăţii Informaţionale.

Portofoliul Culturii a fost preluat, pentru a doua oară, de Kelemen Hunor. Deşi a mai condus ministerul între 2009 şi 2011, liderul UDMR spune că are nevoie de două săptămâni ca să se familiarizeze cu proiectele instituţiei.

Vom face o conferinţă de presă, probabil după 15 martie, după 10 zile, două săptămâni. Am şi eu nevoie să văd ce am de făcut în perioada imediat următoare”, a declarat Kelemen Hunor, ministrul Culturii.

După ce în ziua învestirii Cabinetului Ponta III, în Parlament, noul ministru al Muncii nu a ştiut să spună care este pragul sărăciei în România, Rovana Plumb a preferat acum să evite declaraţiile în prima zi de lucru.

„Săptămâna viitoare, voi face o conferință de presă și vă voi da toate informațiile și vă voi răspunde la toate întrebările. Astăzi, permiteți-mi și mie să preiau mandatul”, a spus Rovana Plumb.