TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Parfum floral creat în casă

Data publicării:
parfum

„Piramida olfactivă sau ceea ce simţim atunci când mirosim se compune din note: sunt notele de vârf cele pe care le percepem prima dată, notele de mijloc, cele definitorii pentru un parfum, şi notele de fond sau cele care fixează notele definitorii sau cele de mijloc”, explică Maria Mihaiu, cosmetolog. Ingrediente: 1 ml ulei esenţial pur de bergamotă, 0.3 ml ulei esenţial pur de lămâie, 0.6 ml absolut de iasomie, 0.2 ml extract CO2 de iris, 0.6 ml vitamina E, 47.3 ml ulei de macadamia rafinat.

Notele de vârf durează între câteva minute şi câteva ore.

În general, în această categorie intră aromele fructate şi florale - eucaliptul, grepfruitul, lămâia, mandarina.

De data aceasta folosim pentru notele de vârf uleiurile de bergamotă şi lămâie, care se amestecă într-un mic recipient. Atenţie! Acestea sunt esenţe citrice şi trebuie să aveţi grijă în ce moment al zilei le folosiţi. Notele de mijloc se mai numesc şi „inima" parfumului şi se îmbină treptat cu nota de bază. În general, notele de bază sunt mai bogate, intense, şi încep să se simtă la 30 de minute după aplicare.

Aceste două arome se combină excelent cu un absolut de iasomie sambac, adică un ulei esenţial concentrat. Acesta va da nota definitorie parfumului.

„Se mai numeşte şi iasomie arabă. Este bine să fie culeasă noaptea, deoarece atunci are cea mai puternică aromă. Este şi un afrodisiac natural. Are o aromă florală, bogată, cu note dulci verzi ierboase”, spune Maria Mihaiu.

Fixaţi cele trei note cu extract de iris, una dintre materiile prime cele mai căutate în parfumeriile de lux, datorită notei sale unice. „La urmă adăugăm vitamina E uleioasă, care are rol de conservare a acestor ingrediente”, subliniază Maria Mihaiu.

Notele de fond fixează notele de mijloc şi de vârf şi fac ca parfumul să persiste mai mult. Uleiul de macadamia nu lasă urme grase.

Folosiţi un mixer pentru a amesteca toate extractele. Apoi adăugaţi-le în uleiul de suport. În cazul nostru, ulei de macadamia.

Parfumul are valabilitate trei luni. Agitaţi-l înainte de folosire, pentru a împleti notele.

Dacă preferaţi un parfum lichid, aveţi nevoie de alcool şi apă distilată, ceea ce înseamnă că uleiurile esenţiale vor fi în concentraţie mult mai mică, dar mirosul va rezista mai mult.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri