TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Protecție naturală împotriva ultravioletelor

Data publicării:
ulei

Uleiurile vegetale presate la rece sunt renumite pentru conţinutul lor ridicat în vitamina E şi antioxidanţi. De aceea, multe dintre ele sunt adevărate scuturi împotriva radiaţiilor solare.

Cea mai eficientă soluţie naturală care protejează pielea de soare este uleiul din seminţe de zmeură. Bogat în omega 3, omega 6 şi vitamina E, acesta are cel mai mare factor natural de protecţie, care variază între 28 şi 50. Pentru că este foarte vâscos, aplicarea uleiului în stare naturală pe piele poate fi dificilă. De aceea, cel mai bine este să căutaţi creme naturale care să îl aibă în compoziţie.

Nu mai este demult un secret că morcovii au nenumărate beneficii asupra sănătăţii. Datorită conţinutului ridicat în antioxidanţi, vă puteţi bucura însa de proprietăţile lor şi extern, folosind uleiul de morcov. Cercetări recente au arătat că acesta protejează pielea de efectele negative ale razelor UV. Mai exact, produsele care conţin ulei de morcov au un factor de protecţie naturală care variază între 38 şi 40. În plus, accelerează bronzul, deci veţi obţine o piele arămie mult mai repede. Atenţie, însă! Vă poate păta hainele dacă nu aşteptaţi să se absoarbă în piele.

Un alt aliat de încredere împotriva radiaţiilor solare este uleiul din germeni de grâu, una dintre cele mai bune surse de vitamina E şi vitamina K. Atunci când îl aplicaţi pe piele, ajută la hidratare şi acţionează împotriva radicalilor liberi. Produsele care îl conţin au factor de protecţie 20.

Utilizat de obicei în bucătăria chineză, uleiul de soia este renumit şi pentru proprietatea sa de a apăra pielea de razele ultraviolete. Are factor de protecţie aproximativ 10, dar este şi un hidratant eficient în cazul arsurilor solare.

Un adevărat filtru solar natural este şi uleiul de cătină, datorita continutului ridicat în vitamina E, C şi betacaroten. Mai mult, îl puteţi folosi ca remediu pentru părul uscat şi pentru unghiile exfoliate şi fragile.

Un factor de protecţie solară mai mic, dar cu un conţinut bogat în vitamine şi antioxidanţi, uleiul de avocado stimulează producţia de colagen. Din cauza factorului de protecţie mic, folosiţi-l doar dacă sunteţi deja bronzate.

Uleiul de cocos este unul dintre uleiurile naturale cele mai versatile. Poate fi folosit atât în bucătărie, cât şi în cosmetică, pentru păr şi piele: are un factor natural de protecţie care variază între 2 şi 8.

Uleiul de jojoba are un factor natural de protecţie de aproximativ 4. Similar cu sebumul uman, se absoarbe rapid şi poate fi aplicat pe orice tip de piele, dar mai ales în cazul pielii uscate. Mai mult, în compoziţia unor produse cosmetice previne îmbătrânirea pielii.

Dacă vă întrebaţi cât de eficient este uleiul de măsline împotriva razelor ultraviolete, trebuie să ştiţi că părerile sunt împărţite. Unele studii au demonstrat că protejează pielea impotriva cancerului de piele, însă mulţi medici nu susţin această idee.

Orice alegere aţi face, este important să testaţi mai întâi uleiul pe o suprafaţă mică de piele. Chiar dacă sunt naturale, unele persoane pot fi alergice la ele. Şi nu uitaţi că orice produs care protejează pielea împotriva razelor ultraviolete trebuie aplicat cu 30 de minute înainte de expunerea la soare şi reaplicat după fiecare ieşire din apă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri