Tratament la domiciliu. Bolnavii sunt vizitaţi acasă de medic, dar îşi cumpără singuri medicamentele

Data publicării:
gh-doja-consult-medic-italian

Un medic şi o asistentă îi vor vizita zilnic, de cel mult patru ori, pe pacienţii trataţi la domiciliu. Personalul medical va asigura aparatura şi materialele necesare tratamentului, iar bolnavul va cumpăra medicamantele.

Pacienţii care vor să beneficieze de îngrijire medicală la domiciliu trebuie să facă o cere către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, în urma căreia vor primi o listă cu furnizorii de astfel de servicii.

Pacientul poate fi tratat acasă, însă numai dacă medicul curant permite acest lucru. Puţini oameni au aflat însă de existenţa acestui serviciu la spitalele de stat.

Spitalul din Târgu Cărbuneşti este primul din judeţul Gorj care a primit aviz de la Ministerul Sănătăţii pentru acest serviciu. Directorul unităţii spune că face astfel şi economii pentru că în perioada de tratament la domiciliu medicamentele sunt cumpărate de pacient.

Pentru ca serviciul să poată fi pus la dispoziţia doritorilor, spitalul mai are nevoie doar ca acesta să fie trecut în contractul semanat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

„Probabil că spitalele vor fi obligate să îşi facă şi astfel de servicii, pentru că până la urma sunt 5 miliarde de lei vechi care se împart între furnizorii noştri şi sumele crescând devin de interes pentru ei”, susţine directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj are alocate anul acesta peste 473.000 de lei pentru serviciile de îngrijire medicală la domiciliu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri