Tratament modern cu metode medievale de „tortură”

Data publicării:
20032013 20tratament 20medieval-55861

Hamuri, cârlige, scripeţi şi cingători din piele. Toate alcătuiesc un singur aparat, cel de elongaţii, folosit de terapeuţii din Băile Felix pentru tratarea unor afecţiuni ale coloanei.

„Fixarea pacientului se face pe un scaun, printr-un ham şi un alt ham aplicat la nivel toracal se fixează pe un scripete şi apoi urmează o întindere lentă, progresivă şi o comunicare bună cu pacientul pentru a primi un feedback, adică nu vrem să îl chinuim”, explică kinetoterapeutul Dacian Tămăşan.

„Dacă sunt corect făcute se reuşeşte o distanţare, o depărtare a vertebrelor”, afirmă dr. Mircea Tărău, medicul şef al bazei de tratament.

Cu alte cuvinte se reduce presiunea exercitată de vertebre asupra nervilor, presiune ce provoacă dureri constante, de multe ori cronice.

Romică Stângaciu este stabilit de 18 ani în Irlanda. Revine periodic în ţară, la Băile Felix, pentru tratament.

„Am căutat pe internet foarte mult timp şi am aflat că aici e cel mai bun loc de tratament, de asta sunt aici”, spune Romică Stângaciu, pacient la această bază de tratament.

Acest tratatment este indicat mai ales pacienţilor cu discopatii, însă trebuie făcute doar la recomandarea medicului. Sunt interzise în cazul celor care au scolioza şi în cazul persoanelor care au trecut de 60 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri