Undă verde la angajări în Sănătate. 400 de posturi disponibile la mai multe spitale din ţară

Data publicării:
angajari sanatate

În ultimii ani, au fost scoase la concurs câteva mii se posturi în sistemul sanitar, dar multe au rămas neocupate, și asta pentru că aceste angăjari trebuie făcute în limita bugetului aprobat pe anul în curs. Nu e de mirare, așasar, că spitalale se confruntă în continuare cu un deficit de personal.

O situație deosebită este la Institutul de Oncologie Iași, construit recent, care are doar jumătate din personalul necesar și astfel nu poate funcționa la capacitate maximă.

Și Institutul Clinic Fundeni din București se confruntă cu un deficit deangajați, în special medici speciliaști din cadrul secţiilor de ATI sau cele de transplant. Situația este din ce în ce mai îngrijorătoare, mai ales că în acest an a crescut numărul intervenţiilor acest tip.

La fel ca la Institutul de Oncologie de la Iași, și aici sunt disponibile aproximativ 200 de posturi, dar reprezentanșii Ministerului Sănătății au precizat că deblocarea lor se face cu încadrarea unităților sanitare în limita de 70 la sută cheltuieli de personal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri