Vaccinuri lipsă. Imunizarea câtorva mii de bebeluşi din toată ţara a fost amânată 

Data publicării:
vaccin mediafax-2


La Sibiu, peste 350 de copii cu vârsta de până într-un an nu au fost imunizaţi luna aceasta împotriva hepatitei de tip B şi a altor cinci maladii grave pentru că stocurile Direcţiei de Sănătate Publică s-au epuizat în urmă cu câteva săptămâni.

În Alba şi în Bacău situaţia e aceeaşi. Aproape 500 de copii vor rămâne nevaccinaţi. Reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică rămân, însă, optimişti.

Se va primi în zilele următoare. Copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi”, a anunțat Cristina Galoş, purtătorul de cuvânt al DSP Alba.

În luna aprilie nu vor fi vaccinaţi cu vaccinul pentavalent copiii de un an. Acest vaccin îl administrăm la ora actuală doar copiilor cu vârsta de patru luni”, a afirmat Anda Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al DSP Bacău.

Cu cât întârzie mai mult administrarea acestui vaccin, tratamentul nu va mai da randament, spun specialiştii.

Nu sunt eficiente pentru că există o cronologie a sistemului imunocompetent, astfel încât formarea de anticorpi trebuie să respecte programul acestor vaccinări, pentru că altfel apar întârzieri în corpogeneză şi atunci eficienţa tratamentului este mult, mult mai redusă”, a mărturisit Vladimir Corneleac, şeful Secţiei de Obstetrică Ginecologie din cadrul SJU Bacău.

Până când stocurile Direcţiilor de Sănătate Publică vor fi refăcute, părinţii pot doar să cumpere vaccinurile din farmacii. O singură doză poate să coste şi 200 de lei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri