Sari la conținut

FOTO & VIDEO. Premiile Oscar 2014. Cel mai bun film, "12 ani de sclavie", nu este şi cel mai premiat. "Gravity", marele câştigător

Cel mai aşteptat eveniment al cinematografiei americane, decernarea Premiilor Oscar, s-a încheiat. Cele mai dorite statuete din industrie au ajuns la regizorii, producătorii şi actorii filmelor de top din 2013. Gravity a obţinut şase trofee, dar nu şi pentru cel mai bun film, premiu adjudecat de 12 Years A Slave, iar La Grande Bellezza este cel mai bun film străin. Matthew McConaughey şi Cate Blanchett sunt cei mai buni actori ai anului 2013, cel mai bun regizor a fost ales Alfonso Cuaron, iar cel mai bun scenariu îi aparţine lui Spike Jonze.

Gazda ceremoniei din acest an a fost actriţa Ellen DeGeneres. Aici regăsiţi lista completă a nominalizărilor şi a câştigătorilor.


ORA 7:00 Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar 2014 s-a încheiat. Digi24.ro a relatat LIVE TEXT evenimentul. Cine sunt premianţii:

ORA 6:57 Cel mai bun film al anului 2013 este 12 Years A Slave.ORA 6:51 Cel mai bun actor al anului 2013 este Matthew McConaughey, pentru rolul Ron Woodroof din Dallas Buyers Club.ORA 6:44 Cea mai bună actriţă a anului 2013 este Cate Blanchett, pentru rolul Jasmine din Blue Jasmine.ORA 6:35 Cel mai bun regizor este Alfonso Cuaron, pentru acelaşi Gravity.


ORA 6:26 Cel mai bun scenariu îi aparţine lui Spike Jonze, pentru Her.


ORA 6:24 Cel mai bun scenariu adaptat îi aparţine lui John Ridley, pentru 12 Years A Slave.

Ora 6:16 Kristen Anderson-Lopez şi Robert Lopez primesc trofeul pentru Cel mai bun cântec original, Let It Go, pentru Frozen.ORA 6:13 Steven Price câştigă trofeul pentru Cea mai bună coloană sonoră - Gravity.

ORA 6:04 După scuzele prezentate şi pe reţeaua de socializare, actriţa Ellen DeGeneres recunoaşte pe scena Dolby Theatre că Oscarurile au stricat Twitterul. Este o premieră, afirmă prezentatoarea ceremoniei:

ORA 5:54 Actriţa Glenn Close face introducerea unui moment de reculegere în memoria marilor artişti din cinematografie decedaţi în 2013.

ORA 5:44 The Great Gatsby primeşte trofeul pentru Cea mai bună scenografie., dar şi pentru Cele mai bune costume.ORA 5:30 Gravity obţine cea de-a cincea statuetă: Cel mai bun montaj.

ORA 5:28 Cea mai bună imagine îi aparţine lui Emmanuel Lubezki, din nou pentru Gravity.

ORA 5:14 Lupita Nyong'o este premiantă la categoria Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru personajul din 12 Years A Slave.

ORA 5:08 Gravity ia încă două trofee, de data aceasta pentru Cel mai bun mixaj şi Cel mai bun montaj de sunet.

ORA 4:49 La Grande Bellezza, al regizorului Paolo Sorrentino, este Cel mai bun film străin.


ORA 4:21 Echipa britanicilor de la Framestore.com obţine trofeul pentru Cele mai bune efecte speciale, realizate pentru Gravity.

ORA 4:15 Frozen este Cel mai bun film de animaţie al anului 2013.


ORA 4:12 Mr Hublot câştigă premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie.


ORA 3:43 Jared Leto este primul premiant al serii: Cel mai bun actor în rol secundar pentru personajul interpretat în Dallas Buyers Club. Este prima nominalizare la Oscar a actorului în vârstă de 43 de ani.

Dallas Buyers Club a luat şi Oscarul pentru Machiaj şi coafură.

ORA 3:30 Ceremonia a început. Ellen DeGeneres susţine discursul inaugural. 

Lista completă a nominalizărilor

În competiţia pentru cel mai bun film sunt înscrise nouă pelicule, dar cele mai multe şanse le are, în opinia specialiştilor, drama 12 ani de sclavie, povestea unui bărbat de culoare din statul New York răpit şi vândut ca slav în sudul Statelor Unite. Un alt favorit este filmul Gravity, cu Sandra Bullock şi George Clooney în rolurile principale. Pelicula, care are zece nominalizări la premiile Oscar, este şi cea mai populară, cu încasări mondiale de peste 700 milioane dolari. În ceea ce priveşte premiul pentru cel mai bun actor, pe buzele tuturor e numele lui Matthew McConaughey, pentru rolul din pelicula Dallas Buyers Club, în care interpretează magistral rolul unui electrician diagnosticat cu HIV care luptă cu instituţiile medicale şi companiile farmaceutice. Iar cele mai mari şanse la titlul de cea mai bun actriţă le are Cate Blanchett, pentru rolul din Blue Jasmine.


LIVE FOTO, VIA TWITTER & INSTAGRAM

NOMINALIZĂRI