„Otello” în interpretare modernă pe scena Operei Naționale

Data publicării:
otello

Otello este o poveste despre dragoste, trădare şi nesiguranţă. Acţiunea are loc pe o insulă din Cipru, unde se amestecă oameni de toate naţiile, care vin să caute o viaţă mai bună. Întocmai ca emigranţii zilelor noastre, crede regizoarea, care a adus povestea în prezent.

„Se aseamănă cu viaţa noastră cotidiană şi cu psihologia omului contemporan. Oamenii vor să scape şi să îşi salveze viaţa într-o altă ţară. La fel ca Otello, ei sunt străini”, a explicat Vera Nemirova, regizor.

Dar străinul Otello, guvernatorul arab al insulei, e o figură importantă pentru locuitori. Gelos pe prestigiul său, unul dintre ofiţeri, Iago, vrea să îl omoare şi să îi răpească şi dragostea Desdemonei, iubita sa.

„Iago este eroul pe care eu îl simt foarte bine, pe care-l doresc în fiecare lună dacă se poate. Atata vreme cât simți un rol și poți comunica într-un anume fel cu el pe scenă, îl poţi dezvolta”, a spus Ştefan Ignat, bariton.

La conducerea Orchestrei Operei Naţionale se va afla o femeie, dirijoarea Keri-Lynn Wilson.

Pentru scenograf, plasarea acţiunii în prezent a fost un test de creativitate. „Este mai simplu să faci un spectacol de operă în cheie clasică, pentru că ştii că ai nişte coordonate istorice după care te adaptezi. Dar în cheie modernă este destul de complicat”, a subliniat Viorica Petrovici, scenografa spectacolului.

Spectacolul „Otello” va fi prezentat în aceeaşi montare modernă şi pe 9 septembrie pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, tot în cadrul Festivalului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri