Bijuteriile vedetelor sunt expuse la Paris. Cea mai mare expoziție Cartier este deschisă până în februarie

Data publicării:
bijuterii cartier

Expoziţia Cartier, găzduită de Grand Palais, reuneşte bijuterii valoroase care au aparţinut unor actori şi actriţe sau unor membri ai familiilor regale din toată lumea.

„Avem atât de multe piese interesante. Avem aici 600 de bijuterii create de Cartier şi 300 de documente de arhivă. Cele mai impresionante sunt cel mai probabil diademele, pentru că ele sunt caracteristice, tipice pentru creaţiile Cartier”, a explicat Laure Dalon, coordonator expoziţie Cartier.

„Avem expus aici un colier primit de Liz Taylor de la unul dintre soţii săi. Rulăm și videoclipul în care soțul său îi dă acest colier. Ea era unul dintre cei mai faimoși clienți ai Cartier și era pasionată de pietrele masive şi foarte vechi”, a adăugat ea.

Evenimentul este găzduit de Grand Palais până în februarie 2014.

Vedete ale expoziţiei sunt şi câteva piese purtate de reprezentanţii Casei Regale britanice - o broşă care i-a aparţinut Reginei Elizabeta a II-a şi diadema purtată de Ducesa de Cambridge la nunta cu prinţul William, în 2011. Vizitatorii mai pot admira inelul de logodnă al actriţei Grace Kelly, oferit de prinţul Ranier de Monaco. Expoziţia „Cartier - le style et l'histoire" va fi deschisă până anul viitor, la 16 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri