Body Art -  mişcări de yoga şi gimnastică medicală

Data publicării:
14042013 body art

Antrenamentul Body Art îmbină elementele statice cu cele dinamice, exerciţii perfecte pentru un corp rigid. În plus, aveţi nevoie de conştientizare şi autocontrol, dar şi de o respiraţie adecvată pentru a efectua mişcări corecte.

Este un concept nou. Se bazează pe mișcări preluate din gimnastică medicală, din yoga, tehnici de respirație care ajută foarte mult să redai corpului o postură corectă. Este un antrenament cardio, cu toate că nu pare la prima vedere”, a explicat Simona Nistea, antrenoare body art.

„Mișcările de yoga sunt cele de rotație și cele de deschidere. Rolul acestor mișcări e multiplu, dar în primul rând ajută la detoxificarea organismului. Așa cum corpul în afară se rotește, la fel, rotindu-te ajuți și organele interne să se miște și atunci le ajuți și pe ele să facă sport și ajută foarte mult la detoxificare”, a mai spus anternoarea.

Mulţumită acestor mişcări se obţine şi un grad mare de flexibilitate, dar să nu credeţi că un începător nu poate merge la un astfel de antrenament. Body art este accesibil tuturor.

Pe lângă mişcările de yoga, acest antrenament conţine şi exerciţii inspirate din gimnastica medicală. Creatorul programului, gimnast, dansator și coregraf, a lucrat inclusiv cu bolnavi de autism şi cu persoane hiperactive.

Aşadar, aceste antrenamente sunt potrivite oricărei vârste. Pe lângă recăpătarea mobilităţii, vă veţi regăsi echilibrul nu doar fizic, ci şi psihic. În plus, veţi deveni mai răbdători şi veţi scăpa de stresul acumulat în timpul zilei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri