Sari la conținut

Bomboana-deodorant,  o nouă soluţie împotriva mirosurilor corporale 

Se spune că frumuseţea vine din interior, aşa că de ce n-ar veni de la o bomboană? Asta şi-a spus proprietarul unei fabrici din sudul Bulgariei, care a găsit înlocuitorul perfect pentru deodorante.

„Am observat că sunt mulţi oameni interesaţi de produse de împrospătare a respiraţiei, aşa că am inventat un produs care împrospătează nu doar gura, ci întregul corp”, a spus Ventsislav Peychev, proprietarul fabricii. 

Bomboanele respective conţin geraniol, o substanţă întâlnită şi în uleiul de trandafir. Aceasta nu este absorbită de organism, iar odată ce este eliminată prin piele, emană un miros plăcut. Un miros care, spun cercetătorii, persistă până la şase ore.

Numărul de bomboane care pot fi înghiţite depinde de greutatea fiecărei persoane. Cercetările au arătat că un om care are 65 de kilograme are nevoie de două bomboane”, a spus Ventsislav Peychev, proprietarul fabricii.

Fiecare bomboană conţine trei miligrame de geraniol, iar un pachet cu 20 de astfel de dulciuri costă un euro. Sunt, de altfel, singurele de acest gen din lume, fiindcă o fabrică din Japonia care producea o gumă de mestecat cu aceleaşi proprietăţi a fost închisă.

Pe aceeași temă